неймовірний десерт

Sous Vide рецепт:
Крем-брюле

Інгредієнти:
Яєчні жовтки - 160 г (11 шт.)
Цукор - 90 г
Сіль - 3 г
Вершки 35% жирності - 600 г


1
Перед тим, як почати
Встановіть на сувіді температуру 80°C і час 1 годину.
Доки вода гріється, займіться підготуванням продуктів.
2
Приготуйте суміш
Збийте вінчиком жовтки, цукор та сіль, доки не отримаєте однорідну масу з гладкою поверхнею. Повільно введіть вершки до яєчної суміші. Потім процідіть її та дайте відстоятися протягом 20-30 хв, щоб бульбашки встигли піднятися наверх і розчинитися. Якщо декілька бульбашок залишилося на поверхні, видаліть їх.
3
Готуйте в сувіді
Розлийте суміш у баночки ємністю 150 мл. Вливайте повільно та не надто високо над банками, щоб на поверхні не утворювалися бульбашки.

Закрийте банки кришками щільно, але не дуже туго - вони мають легко відкриватися дотиком кінчиків пальців. Якщо закрити не надто щільно, суміш може вилитися у воду під час приготування, якщо ж дуже туго - повітря не буде виходити, і банки можуть лопнути.

Обережно опустіть банки до каструлі з водою, на яку встановлено сувід, та готуйте протягом 1 години.

Дістаньте баночки з води та охолодіть до кімнатної температури. Як тільки поверхня банки охолоне, опустить її в крижану воду. Після повного охолодження щільно закрийте кришки - в такому стані крем-брюле може зберігатися в холодильнику 1 тиждень.
4
Останні штрихи
Перед подачею на стіл зніміть з банки кришку, притрусіть крем-брюле тонким шаром цукру та підпаліть цукор за допомогою кулінарного газового пальника, тримаючи його на відстані 20-25 см від поверхні. Отримавши бажаний колір цукру, вимкніть пальник і дайте цукру постояти 5 хв до затвердіння.

Насолоджуйтеся хрумкою скоринкою та ніжним смаком крем-брюле!
Готувати - просто. Замовте сувід Mirta зараз!
Джерело: chefsteps.com
Made on
Tilda