вечеря для гурманів

Sous Vide рецепт:
Стейк під соусом з червоного вина

Інгредієнти:
Стейк - 2 шматки
Вершкове масло - 100 г (40 г для стеків і 60 г для соусу)
Оливкова олія - 40 г
Сіль, чорний перець - за смаком
Подрібнений часник - 5 г
Тим'ян - 1 г
Червоне вино - 250 мл.
1
Перед тим, як почати
Налийте в кастрюлю воду, закріпіть на ній сувід і встановіть температуру 57°C. Доки вода гріється, займіться підготуванням продуктів.
2
Приготуйте стейки
Розігрійте олію на сковорідці на великому вогні, швидко обсмажте стейки з обох боків. Покладіть їх до зіп-пакета, додайте вершкове масло та опустіть у підігріту воду. Готуйте протягом 1 години.

Перекладіть стейки на тарілку, посоліть та поперчіть з одного боку. Рідину з пакета збережіть - вона ще буде використана.

Знову розігрійте сковорідку на великому вогні, покладіть стейки підсоленою стороною вгору, швидко обсмажте, переверніть на іншу сторону. Посоліть та поперчіть і готуйте до хрустких коричневих країв.
3
Приготуйте соус
Знову розігрійте сковорідку на великому вогні та вилийте туди рідину, що залишилась після приготування стейків в сувіді. Доведіть до кипіння, додайте часник і тим'ян. Зменшіть вогонь, додайе червоне вино, потім - вершкове масло.

Перемішуйте соус доти, доки об'єм вина не зменшиться, а соус не отримає густу консистенцію. Зніміть соус з вогню, процідіть через дрібне сито та додайте спеції за смаком.
4
Останні штрихи
Поріжте стейк на рівні шматки та подавайте до столу, поливши соусом.
Готувати - просто. Замовте сувід Mirta зараз!
Джерело: chefsteps.com
Made on
Tilda